Oct 10, 2010

I Messed Up This Time....

Yesterday i mentioned that... I'm planning to buy either Baby Walker or Activity Station...
Actually ....hmmmmmm..i bought it already!!!
I lied....LOL!!
Why i lied sebab my B da bising banget i beli 'Baby Walker'...
i beli sebab..

1. Wanted Harris to explore new thing..
2. Walker that i bought makes me confident that Harris wont fall ..

I'm so happy and i cant wait Harris to see it...
Meriah!!!! Harris suka sangat...


My new ride!!!

Wish I could reach it...hihihi...
 Kecoh kejap rumah....boleh bukak drawer tu...dah la dalam tu all utensils ...ada pisau lagi...bahaya...
Kat bilik..nak tarik wayar pulak...ish..ish...da tunjuk belang...
Petang tu I MMS My B pic of Harris on his brand new walker....immediately he called me...
Ayat dia " U tau kan Baby Walker not good for baby especially Harris's age"? "GULP!!
i replied " I Tau"...
My B " Then WHYYYYY u beli??????"
"GULP FOR SECOND TIME"........... TAKUT........!!!!

So semalam i really can't sleep...i sedapkan hati i to have blog review on baby walker...
But in my head keep on lingering says that...What was i thinking that time....messed up!!!

Today...pukul 10.30am aku kelam kabut called kedai tu... bangun jer..
dengan belum berus gigi nya..dengan harapan kedai tu willingly nak tukar barang lain...

MAMA PANIC : " Hello ...yesterday i bought walker...bole tukar tak'?
Sales Girl :  kenapa nak tukar?
MAMA PANIC  : Hmmmmm..besar sangat la dik...( dalam hati..Walker memang sama jer..ada yang besar lagi ker? )
Sales Girl : Try bawa barang and kita tengok the condition....

Pukul 11.30 aku da terpacak kat depan kedai..dengan harapan yang membuak-buak...
Aku masuk pretend macam takde apa-apa ynag berlaku..Walker tak bawak...malu kena reject!!!
Akupun tanya tu la..ni la...tengok highchair la...
almost 30 mins then baru i cakap dengan suara sedih...
harap- harap dorang kesiankan mama yang panic ni....

MAMA PANIC : Dik..Semalam beli walker tapi nak return ?
Sales Girl : Kenapa nak tukar..? ( Tanya Lagi...!)
MAMA PANIC : Sebab laki kite marah...dengan expression muka yang sedih lagi gelisah.....
( toing!!! alasan apa yang aku bagi... not make sense la...da panic..macam-macam bole jadi...)
Sales Girl : Bagi resit dan bole ambik barang yang sama harga...
MAMA PANIC  : YESSSSS!!!!!!!!!!!!

Plan to change Highchair tapi price sooooo ridiculous pulak.....
Aku tukar la dengan baju....Kira baju raya la hihihi....Alhamdullilah.....





Habis drama swasta..

Tapi ada lagi..... aku gi Jusco ada Baby Fair ...Menarik!!!! Gi Toys R Us....hihihihi.....

Masa jalan- jalan kat Jusco... I saw one Activity Station..Price reasonable...lebih kurang dengan Leap Frog brand jer..cuma tak boleh folds flat jer..okla dengan harga rm100++...


Ni la dia....
 I pun bungkus satu..

Macam mana rupa Harris.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tada......

yea..yea...!!!!!

Mama jangan tukar lagi yer!!!!

So semua orang suka..kira Happy Ending Story...

Mama Harris and family live happily ever after..

- The End Drama Swasta -

PS :Takpe Harris kalau mama ada duit mama belikan ni yer....

3-in-1 Convertible Car Walker

Yang ni nak gerak boleh..nak static boleh...tolak pun boleh.....sume boleh lah!!!!!

SAYONARA!!!

1 comment:

Azura Iznil said...

Baju "Daddy you are my hero" tu sbnrnya mommy nak bodek daddy ke? ekeke.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails