Oct 12, 2010

Forbidden Baby Food!!!!

While I'm typing hati geram sangat..ada jugak MaMa kat luar sana yang tak pentingkan the best food or at least good food that you can offer especially to your Baby..I repeat....BABIES!!!!!!!!
I'm not an expert nor nutritious who knows well in this area..BUT..
with current technologies..you can get all this info's by GOOOOOOOGLE LA!!!!!

Kalau tak beli jer buku....macam-macam ada....before Harris been introduce to solid food..i study sket la jugak...tanya kawan...i bought few books so that im well prepared with all nonsense fatwa!!!!ntah-ntah apa jer la!!!!!!ishhhhh..geram ni..geram...

Apa salah nya bagi food yang ada nutrition..itu kan anak kite..bukan anak orang lain....alasan yang aku dengar " NAK AJAR PERUT BABY TAHAN LASAK SKET"...nak train amende nyer....kalau usus baby rosak kan lagi naya!!!!!tak sempat nak train.....

Apa menu yang baby tu dah makan???? Basically..SEMUA!!!!!

Kalau buah..semua buah da makan..Durian da....dengan tempoyak, budu...., ikan singgang...., bubur MC D, tomyam, roti canai, Mee...ayam bakar...cakes...ish..macam-macam lagi la!!!!!Apa menu mak samalah kat anak!!!! ntah la..suka hati lar.....cuma i kesian kat baby tu..tak sampai setahun lagi....baby da start makan macm-macam since 4 bulan lagi...

Latest news i dengar..baby tu sakit...kena mouth fungus & allergy....pegi jumpa doktor..doktor cakap sebab sumbat makanan yang tak sepatutnya..tapi mak dia teruskan jugak perjuangan bagi menu seperti biasa...

Ntahla..kekadang terasa jugak cakap Mama Harris tak adventure..apa yang penting Baby Harris sihat .....

1 comment:

Azura Iznil said...

U..esok pepagi hapdet I secara live...nak tau sape kah org itu..ekeke.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails