Apr 16, 2011

Jangan sedih ya Hana!!!!


Hari ni hari yang agak murung sekali!!!

Rasa seperti aku cuma seorang hamba yang sangat lemah dan hanya mampu meminta pertolongan dari-Nya

Hari ni seperti basa hari yang ditunggu-tunggu untuk pegi check-up

But.. When doctor said my baby's heartbeat takde lagi ....

Hati bagai nak hancur dengar..........

Patut lah aku rasa semacam..kenapa takde rasa mual,pening tapi sakit semacam adalah kat ar-ari tu....

Doktor kata pregnancy I agak abnormal and by a week macam ni high possbility baby akan dibuang...........


 Hati cuma menahan jer masa kat bilik tu.......

Masuk kerete...........B pegang tangan i kuat-kuat...dia pun sedih...

B pesan jangan sedih ya ..!!!

Ni semua ujian dari-Nya

hmmmmm apa lagi...

UWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! Harris tengok I semacam jer...mesti dia pelik....

sedih sangat......

So my next action.........

I need to take Folic Acid...No skip ya Hana..!!!

Next..cepat-cepat i beli  DR-Xeniji by Elken




Banyak testimonal kes macam I ni..bila consume....Insya-Allah fetus tu boleh develop dengan cepat...

I cuma usaha jer la....

Hanya yang Maha berkuasa dapat memberi pertolongan.....

Harap-harap semuanya ok..........Amin


12 comments:

aku.mamalia.wanita said...

be strong dear... aku pon sedey bile baca ni...

Siti said...

Dear kak hana,

Be strong k...insyaAllah kalau dh ditetapkan rezeki tu akan ada..
If not, kita kena redha ye..
Don't be stress k...
Take a good care of yourself

Little BlueBird and .... said...

Ummi- aku sedey
siti - thanks dear

Keyphochee said...

kuatkan semangat dear...penah alami camni...masa tu Mr Hubby jauh..pi checkup sorang2..masa drive macam nak pitam sebab dapat tau baby dah takde..Alhamdulillah..2nd time jadikan pengalaman sebagai pengajaran..be strong..Insyaallah ada hikmatnya..DIA tau kita kuat sebab tu DIA turunkan dugaan pada kita..

Azura Iznil said...

Hana : Been there before. When the baby sudah 12 weeks...I terpaksa gugurkan sbb heartbeat tak ada.

Resultnya, we all dapat Ananna.

But.....if ko tau cerita seterusnya dari aku........emh..

"aku ketawa dalam tanges"

Be strong beb.

Fathiha Fadzli said...

Kuatkan semangat na. Insya-Allah kalau ada rezeki all will turn out well.

iza.rahman said...

be strong ok sis
will pray the best for you, Ameen :)

p/s : owh by the way...i'm your new follower :)

Little BlueBird and .... said...

Kepochee, Zura, Fathiha & Iza thanks for your comments...

makes me realize ni semua ujian dan ada hikmahnya....

Wan Adawiyah said...

Be strong dan ade hikmah disebaliknyer!!!! same2 kite berusaha yea cz wan baru sebulan lbh same like u... ;-)

Anonymous said...

kak,
its me again ur silent reader.
be strong k..will pray the best for u..

Zaff Zafrina said...

kak hana, sedihnya baca.. bergenang airmata.. sabar banyak2 k.. cuba lagi next time. but the good news is blh concentrate lebih-lebih lagi kat harris.. :)

AmyMizzunderstood said...

Alahai..so sorry..internet prob tk dpt drop katur blog..boleh tk..jgn risau usaha tangga kejayaan..ada hikmah insyallah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails