Mar 17, 2011

Ups & Downs : EBM

In few days im reaching almost 1 year brestfeeding Harris...from 90%...to 80%..drop to 70%..50% ....Now...im really-really sad....only 10%.....EBM for him
Especially after the trip.....during trip..pumping up to 6x...but this week..getting worst..only 1 ounce per pump...so during office hour..cuma dapat 2-3 ouns jer.......

Rasa banyak da usaha da buat...hmmm...kalau Milk booster lagi ler....lu cakap jer...rasa sume da try kot!!

First Milk Booster yang i makan adalah....


Hmmm...Masa tu memang banyak lagi air susu...

yang kedua......


Tapi tak boleh telan...rasa semacam jer.........

Barang ketiga...........

Fenugreek by Baby Snow Drop!!!!!Kalau bab Fenugreek ni macam-macam brand try.....GNC pun ada.........

Keempat..........banyak la plak !!!


Moringa by MLO
Ke Lima.............


Shaklee...i makan lagi sampai sekarang..ni i beli kat mamayangcekal.blogspot.com......

Ke Enam...


Motherlove sebab ada goat's rue.

Ke 7............


Hmmmmm..adakah aku Ibu susu yang tegar...semestinye YA!!!!!
Sekarang..kena minum 3 liter air...pump sebanyak yang mungkin......
Insya-Allah..susu akan menjadi boing-boing kembali............
Walaupun 1 Ounce aku bangga dan aku bayangkan macam 10 Ounce...kena kuat...masa ni lar ramai ibu-ibu berenti pump.....

Tunggu ya Harris..............

PS : I sekarang pun tengah phobia nak direct breastfeed Harris....Asyik kena gigit........Auuuuuuuwwwww...Sakit tu....luka pun ada..........Ada orang cakap susu tak cukup..tu yang baby gigit nak bgtau kat emak dia.
I rasa tu jugak penyebab susu i merundum giler.........

4 comments:

Keyphochee said...

sabar ye mummy...yakin boleh...go mummy go!!

Little BlueBird said...

Keyphocee - thanks for advice....

dialicious said...

good info..salute dgn u.once my milk dh kurang hafta refer to this post

Little BlueBird said...

Thanks diah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails