Dec 14, 2010

Yeay!!! It's been two years...

Tak sangka aku da 2 tahun kawen...seronok pun ada...lagi-lagi selepas ada Harris..hmmmm best sangat...Harris pun nak 9 bulan da...

Just to recap on our relaationship..it happen too fast..macam fast & furios la....
Jumpa Bapak si Harris ni kat ofis..hmmm kira cinta pandang beberapa kali la....Masa tu aku tak tau lagi..tapi..bila aku rasa i should open some space for him..masa tu aku start kuar ngan dia....

Kenapa aku suka kat Bapak Harris..kalau nak cakap kaya tu..tak...KAYAP!!!kui..kui..jangan mare...Yang penting aku cinta kerana aku tau dia akan guide aku dalam agama...bukan jugak dia ni tahap ustat!!!tak..tak...biasa jer...sebab aku ni pun agak weng-weng gak..dan kadang kala tak betul gak..!!!kui..kui..kui..
bila da kawen ada orang support kite..lebih-lebih amalan untuk akhirat...Masa awal-awal tu agak kelam kabut relationship aku...daripada family aku yang agak sekular...dan aku pun ada part time job sebagai minah ronggeng...hmmmm..masa buat show..macam-macam kena taklimat oleh laki aku.....

Bila da masuk ke family yang islamic..banyak nak kena adjust....tapi aku syukur dengan keputusan aku... ....contoh...tell the truth aku tak pernah sembahyang raya..da pernah da...tak pernah sembahyang berjemaah dengan family..da rasa....gi terawih dengan family..hmm sedih! tak pernah...bukan nak kutuk family aku sendiri cuma mungkin exposure family aku kat sabah kurang sket....!!

Ok!! bila aku kawen??? Aku kawen agak lambat gak..mencecah umur 30 tahun..uish!!! bingit la telinga aku..kiri kanan tanya pasal kawin...sampai pakcik makcik jiran sebelah pun tanya...bila nak kawen......???

So first date aku ngak Bapak Harris on 1st March 2008....Merisik on July 2008 dan kawin on 12 Dec 2008..kire express rakyat...yang penting kuar dating minggu kedua aku straight to the point tanya..nak kawin dengan i tak..? Dengan muka tak malu..bukan apa..aku taknak relationship yang Ala-alagapas jer...

Nak kat aku..Kawen....Taknak ...!!Goodbye...Nasib baik dia nak..kalau taknak..MALU SIUT!!!!

Ni la chronology perkahwinan aku..dari pada kurus..badan 54KG ke..hmmmmmm..malu....65KG..semangat kan..macam anak gajah...Enjoice!!!!

Masa tangkap cintan...

Dah kawen
Honeymoon

1st Anniversary....Boyot perut aku...sebab tu pose belakang..cover!!


seminggu selepas delivery

2 years......!!!!!
Ps : Muka Harris Tensen..sebab mak bapak dia yang over excited!!!


4 comments:

Marsha~ said...

happy anniversary!~

~ As ~ said...

happy anniversary dear, nda pa, balik sabah blh sembahyang raya..ehehehe

nety said...

happy anniversary kak~nanti org vote 4 harris k

Little BlueBird said...

nety : thanks for the vote!!! cayang korang..

as : bah..nanti kita sembahyang sama-sama...tau suda aku..keh..keh..
Ps..: Bulan dua aku balik KK..boleh jumpa...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails